Despre

 

IOAN TCACIUC-DOBRIN

Absolvent al Liceului de Arta Suceava 1999
Absolvent al Facultatii de Teologie Ortodoxa Bucuresti 2004 sectia “Pictura Bisericeasca”
Pictor Autorizat de Comisia de Pictura a Patriarhiei Romane
Pictor Autorizat PFA

 

CLAUDIA-ANDREEA
TCACIUC-DOBRIN

Absolvent al Liceului de Arta Pitesti 2000
Absolvent al Facultatii de Teologie Ortodoxa Bucuresti 2004 sectia “Pictura Bisericeasca”
Pictor Autorizat PFA

 

Deplinatatea formarii profesionale este realizata odata cu absolvirea invatamantului superior si obtinerea autorizatiei de pictor fapt care certifica maniera de lucru traditionala ce respecta toate canoanele picturii bizantine atat in fresca cat si in icoane.

Inceputa in Imperiul Sfintilor Imparati Constantin si Elena  arta bizantina se defineste pe sine ca fiind o amprenta perfecta asupra religiei de rasarit definind-o si marcand in acelasi timp diferenta radicala intre arta sacra si arta laica. Astfel spus pictura, ca si muzica bizantina incununeaza in chip duhovnicesc sfintenia si sacralitatea Bisericii Ortodoxe.

Pastrand Traditia Bisericii cu o documentatie vasta ce cuprinde cele mai frumoase Biserici zugravite de pictorii bizantini, echipa noastra pastreaza in modul cel mai autentic tehnica si atmosfera unica a picturii bizantine.
Intr-o lume in care astazi aproape ca nu mai sunt diferente intre adevarat si fals trebuiesc precizate cateva aspecte asupra tehnicii de lucru :

  • Fresca a fost inca din antichitate si este si astazi considerata pe buna dreptate cea mai durabila si desavarsita tehnica de pictura datand de peste 6000 de ani. Sub acest argument echipa noastra pastreaza intocmai tehnica traditionala de lucru, folosind var vechi amestecat cu calti si nisip pentru fresca neagra urmata de fresca alba si folosirea pentru pictura a celor mai buni pigmenti de pe piata.
  • Icoanele isi au geneza in Imperiul Bizantin sec.III-VII si tot aici isi cunosc desavarsirea ca tehnica de lucru in sec. VIII-XII. Respectand canoanele si tehnicile erminiilor bizantine, icoanele noastre sunt  lucrate pe lemn de tei sculptat in sipet cu pene de rezistenta pe spate si poleite cu foita de aur.

 

Copyright © 2008 - 2013 picturabisericeasca.net